about

De debuutsingle Sally van de experimentele rockband Crystal Cabinet is als een bad nemen in het duistere.

Crystal Cabinet is Luminous Dasch beltoon!

Lees het volledige artikel op Luminous Dash

Zand knispert onder de messcherpe boots, de wolf laat zijn tanden zien. Wij huilen mee naar de maan.

Crystal Cabinet is Enola's vi.be van de maand!

Lees het volledige artikel op Enola

Crystal Cabinet grijpt terug naar een tijd waarin de dieren nog konden spreken en alles onbetwist beter was dan vandaag: de jaren 80 en 90 uiteraard. De 3 Hasselaren gooien hun vislijn in dezelfde vijver waar ooit Nick Cave, The Sisters Of Mercy en The Doors uit hebben gevist en weten wel aardig wat kanjers boven te halen.

Luminous Dash over onze debuutdemo!

Lees het volledig artikel op Luminous Dash


Crystal cabinet is een indieband met wortels in diverse uithoeken van de Limburgse hoofdstad. Betweters zullen beweren dat de bandnaam niet zomaar een vitrinekast is, maar vooral een gedicht van de Britse visionaire poëet William Blake. Wie Blake zegt, zegt in één adem ook Jim Morrison, John Lennon, Patti Smith en Bob Dylan. Het kruim van een halve eeuw popgeschiedenis dus, die herhaaldelijk hun adoratie voor de dichter in muziek wisten om te zetten. 'Betweters', aldus de betweters.Terzake, hoor ik u denken en gelijk heeft u. In eerdergenoemde vitrinekast slaan drie schimmige figuren door het heldere glas de wereld gade en hun waarnemingen zijn vanaf heden beluisterbaar op bijgevoegde demo. In het tweejarig bestaan van de band werd een solide brug geslaan tussen song en experiment, tussen zalven en slaan. Met songtitels als 'Restless soul' en 'Battles' is de toon gezet. Muzikale invloeden als Nick Cave, The Doors, Townes Van Zandt, Current 93,... zijn nooit veraf maar ook minder evidente deuren als krautrock en psychedelica worden weleens ingetrapt.


Zanger, gitarist en songschrijver Jochen Vanbrabant deelt met drummer Jeroen Henderix een verleden in de anarcho-punkband Counter-Attack (waarin ook Kiss the anus of a black cat bezieler Stef Heeren zijn duivels ontbond).Welgekome stoorzender en niet zó vreemde eend in de bijt is toetsenist en elektronica fetisjist Wannes Kolf wiens alter ego Oubys al een bescheiden discografie op zijn naam heeft staan in het ambient genre.Op een blauwe maandag in 2015 werd een eerste jamsessie gepland... en de ampèremeter ging aan het dansen. De rest is, zoals ze zeggen, scheikunde.

instagram
soundcloud
facebook

Copyright © 2017 Crystal Cabinet - All Rights Reserved.

website by groene_erwtjes